+39 348 9983871

Napolitaanse muziekconcerten: waar kunt u ze horen?

Napolitaanse muziekconcerten: waar kun je ze horen? – Napulitanata is de eerste concertzaal die volledig is gewijd aan het Napolitaanse lied.

Het wordt steeds gebruikelijker om telefoontjes, e-mails en Facebook-berichten te ontvangen van enthousiastelingen en prospects die ons volgen met een eenvoudige zoekopdracht op internet:

‘Hallo, is het Napulitanata? Ik zal volgende maand in Napels zijn en zou geïnteresseerd zijn in een Napolitaans muziekconcert. Ik zocht op internet naar ‘Napolitaanse muziekconcerten’ en vond uiteindelijk je kamer. ”

Dit type telefoontje vervult ons met vreugde en tevredenheid met het werk dat tot nu toe is gedaan en voor de toekomst zal de glimlach al het werk van de week wissen.

Het doet ons ook glimlachen als we de gebruikelijke vraag horen (van Napolitanen en professionals): “Maar doe je concerten voor toeristen?”, Alsof concerten voor toeristen noodzakelijkerwijs een negatief label moeten zijn om koste wat kost te worden verspreid, bijna als een goedkoop menu met waterige ragù en verpakte mozzarella uit het slechtste restaurant van de stad.

Ja, we geven concerten voor toeristen en er is niets beter. We kleden ons niet als Pulcinella, we springen niet op de tafels en we zingen niet eens hardop ‘O surdato nnammurato, maar we zijn Napolitanen.

Tijdens onze avonden gebeurt er iets onbeschrijflijks: Napolitanen en toeristen, allemaal verzameld op onze 50 vierkante meter. De toeristen kijken met grote ogen naar de Napolitanen, die elk vers van elk lied intoneren. Onze medeburgers daarentegen hebben ogen van trots omdat ze 1 uur de tijd hebben om te laten zien (en voelen) hoe mooi Napels is.

Wij die spelen zien niet het uur waarop deze alchemie opkomt. We bedenken hoe bijzonder het is om werk, passie, vriendschap en het gevoel bij je eigen land te horen te combineren. We huiveren omdat niemand ons iets heeft gegeven (investeringen en huur op onze kosten).

We danken Napels dat ze ons hebben gemaakt tot wie we zijn en die het met ons gelooft.

Ontdek de volgende Napolitaanse muziekconcerten!

 

Recensies van Napulitanata

Prachtige voorstelling Napolitaanse volksmuziek

Wat een superleuke avond! Na reservering per mail konden we na paar dagen terecht. Leuke intieme en ongedwongen sfeer. Prachtige muziek met de zangers dichtbij. Publiek van zo’n 25 mensen wordt ontvangen in een kleine voormalige taxigarage. Daar klinken heerlijke bekende en minder bekende klanken.

 

UNiCA esperienza da non mancare!Unieke ervaring als je in Napels bent,

Topervaring!! Napolitaanse liedjes met passie gebracht en begeleid door 4 topmuzikanten in een voormalige garage van een imposant gebouw . Het was een echt unieke belevenis . Eerste gedeelte authentieke Napolitaanse liedjes gezongen door een passionele Napolitaanse zangeres. De pianist was een echte virtuoos en hij bracht in het 2de gedeelte een aantal bekende nummers;Boek op voorhand wel je plaatsen, je betaalt eerst de avond zelf en krijgt dezelfde dag nog een vraag voor bevestiging, want de plaatsen zijn per avond wel beperkt!! Tegelijktertijd steun je ook dit project voor de lage prijs van slechts 10€ inkom en je krijgt er nog een consumptie bovenop en we kregen op de koop toe ook nog 3 bisnummers aangeboden ! Een echte aanrader als je in Napels bent.

 

Voorstelling Napulitanata

In een voormalige garage spelen 4 topartiesten Bekende en minder bekende Napolitaanse muziek. Vooral de zangeres en de pianist zijn geweldig. Heerlijke avond

 

Niet te missen als je in Napels bent !

Voor weinig geld een fantastische muzikale avond beleefd met eerste klas musici ! Het zaaltje is klein en dus intiem, maar ze verdienen beter !

 

Voel en beleef Napels in de muziek van de stad

Top avond in een intieme setting. Aanstekelijke muziek prachtig gezongen en gespeeld.makkelijk te bereiken ( t.o.archeologisch museum) voor slechts 10 euro entree incl.drankje. Met vrolijk hart en grote glimlach kom je weer buiten. Aanrader

 

Napulitanata

Super avond – prachtige gelegenheid om te genieten van traditionele Napolitaanse muziek, uitegevoerd door jonge musici! Aanrader

 

Fantastico !

Heeel leuk om in kleine intieme ruimte naar 4 passievolle musici te luisteren die aanstekelijke Napolitaanse muziek maken. Sole mio zal altijd herinneren aan n geweldige Napels avond!

 

La Napolitanita esiste

Anderhalf uur zalige Napolitaanse muziek in een klein zaaltje. Vrij vlug uitverkocht dus op voorhand boeken.10 eur/ pp voor een (bijna privé)show met drankje. De zangeres was gewoon fantastisch en bezorgde ons samen met haar muzikanten een schitterende avond.

 

Aanrader

Zeer mooie voorstelling. Ze zorgen ook voor genoeg betrekking van het publiek en achtergrondinformatie.

 

Napolitaanse passie!

Genoten van de geweldige liederen en het plezier van de artiesten! Graag steunen we dit initiatief om de Napolitaanse muziek onder de aandacht te brengen.

 

Muzikaal, hartelijk, informeel: kortom typisch Napolitaans!

Eigenlijk de enige plek in Napels waar je op reguliere basis kunt genieten van de hoogtepunten uit de rijke traditie van de canzone Napoletana. En mooi dat dit dan op zo’n uitstekende manier gebeurt! 

Een jong ensemble van zangers en instrumentalisten (Napulitanata bestaat pas een jaar!) laat je in een concert van ruim een uur volop genieten: informele setting (bijna een huiskamerconcert), heel begaafde en gepassioneerde musici met liefde voor het Napolitaanse lied, gelukkig geen toeristische Napelsfolklore (dus geen tamboerijntjes, lintjes, zwierende rokken). Drankje, karaf water en schaaltje knabbels inbegrepen in de prijs (wij betaalden € 10,- p.p., dus daarvoor hoef je het niet te laten). Het concertzaaltje van Napulitanata ligt in het centrum met metrohaltes Museo en Cavour voor de deur.

Absoluut een aanrader voor iedereen die Napels bezoekt!

 

Geweldig!!!

We kwamen hier door een tip van Italianen die we eerder in een restaurant ontmoet hadden. Gelukkig maar, want het was een geweldige avond! Sfeervolle, kleinschalige lokatie (oude scootergarage) en bovenal prachtige Napolitaanse muziek. Zelfs verzoeknummer Volare werd ter plekke prima geïmproviseerd. Niet te missen bij bezoek aan Napels!

Related Posts

Leave a Comment!

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
0
preloader